C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
1 kašika ulja
5 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
Žele:
300 g jagoda, malina, višanja, mix voća...
10 g želatina C
150 g šećera
Dodatno:
250 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Želatin Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Voćna srneća leđa

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca sa šećerom, pa dodati žumanca uz mućenje i ulje na kraju.

Kada ste to ulupati dodati brašno i prašak za pecivo.

Istresti masu u obložen pleh od rerne i peći dok ne počne da rumeni.

Pečen biskvit ostaviti da se prohladi pa još topao staviti u kalup srneća ledja, da bi se oblikovao.

Višak odsecite pa zabodite sastrane. Izgnječiti voće koje ste odabrali i dodati šećer.

Staviti na vatru da se prokuva, a za to vreme želatin potopite sa 2 – 3 kašike vode.

Kada se prokuvalo nekoliko minuta sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin, a zatim i brzo promešajte. Naspite tu masu u kalup.

Ostavite da se počne stezati jer je masa dosta retka, pa da slatka pavlaka ne propadne.

Kada se steglo ulupajte slatku pavlaku i nanesite preko želea, pa poklopite ostatkom kore.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata