burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Voćna srneća leđa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

5 jaja

5 kašika šećera

1 kašika ulja

5 kašika brašna

1/2 C praška za pecivo

Žele:

300 g jagoda, malina, višanja, mix voća...

10 g želatina C

150 g šećera

Dodatno:

250 ml slatke pavlake

Voćna srneća leđa

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca sa šećerom, pa dodati žumanca uz mućenje i ulje na kraju.

Kada ste to ulupati dodati brašno i prašak za pecivo.

Istresti masu u obložen pleh od rerne i peći dok ne počne da rumeni.

Pečen biskvit ostaviti da se prohladi pa još topao staviti u kalup srneća ledja, da bi se oblikovao.

Višak odsecite pa zabodite sastrane. Izgnječiti voće koje ste odabrali i dodati šećer.

Staviti na vatru da se prokuva, a za to vreme želatin potopite sa 2 – 3 kašike vode.

Kada se prokuvalo nekoliko minuta sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin, a zatim i brzo promešajte. Naspite tu masu u kalup.

Ostavite da se počne stezati jer je masa dosta retka, pa da slatka pavlaka ne propadne.

Kada se steglo ulupajte slatku pavlaku i nanesite preko želea, pa poklopite ostatkom kore.

Naši proizvodi

Voćna srneća leđa

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca sa šećerom, pa dodati žumanca uz mućenje i ulje na kraju.

Kada ste to ulupati dodati brašno i prašak za pecivo.

Istresti masu u obložen pleh od rerne i peći dok ne počne da rumeni.

Pečen biskvit ostaviti da se prohladi pa još topao staviti u kalup srneća ledja, da bi se oblikovao.

Višak odsecite pa zabodite sastrane. Izgnječiti voće koje ste odabrali i dodati šećer.

Staviti na vatru da se prokuva, a za to vreme želatin potopite sa 2 – 3 kašike vode.

Kada se prokuvalo nekoliko minuta sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin, a zatim i brzo promešajte. Naspite tu masu u kalup.

Ostavite da se počne stezati jer je masa dosta retka, pa da slatka pavlaka ne propadne.

Kada se steglo ulupajte slatku pavlaku i nanesite preko želea, pa poklopite ostatkom kore.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept