Početna > Recepti > Recepti za kolače > Voće u želeu
Sastojci
2 kesice C Želatina
6 dl vode
1 kg nektarina
6 kašika kristal šećera
1 kesica C Vanilin šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U posudu sipajte C želatin i prelijte ga sa nekoliko kašika vode (prema uputstvu sa pakovanja). 6 dl vode sipajte u veću šerpu, dodajte šećer i stavite za provri. Dok se voda greje, nektarine očistite od koštica i isecite na komade željene veličine.
Kada voda provri, stavite nektarine i kratko ih prokuvajte (dovoljno je da vri 1-2 minuta). Ocedite tečnost i izmerite 6 dl (može biti više ili manje tečnosti u zavisnosti od nektarina i dužine kuvanja, po potrebi dodajte vodu). Prohladite je kratko.
Tečnost sipajte postepeno preko želatina i mešajte kako bi se želatin otopio. Umešajte C vanilin šećer.
Nektarine poređajte u činijice ili veću činiju (činiju je prethodno potrebno da obložite folijom kako biste lakše mogli da izvadite žele kada se stegne osim ako koristite silikonsku posudu).
Prelijte tečnošću. Ohladite u frižideru.
Kada se želatin stegne, poslastica je spremna za služenje.
Prilikom služenja žele možete dekorisati C šlagom, svežim voćem, C kokosom...
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Možete kombinovati više vrsta voća. Ukoliko koristite i/ili grožđe, nemojte ga kuvati, samo ga poređajte u činiju. Isto se odnosi i na bobičasto voće.