burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Voće u želeu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

2 kesice C Želatina

6 dl vode

1 kg nektarina

6 kašika kristal šećera

1 kesica C Vanilin šećera

Voće u želeu

Koraci pripreme

U posudu sipajte C želatin i prelijte ga sa nekoliko kašika vode (prema uputstvu sa pakovanja). 6 dl vode sipajte u veću šerpu, dodajte šećer i stavite za provri. Dok se voda greje, nektarine očistite od koštica i isecite na komade željene veličine.

Kada voda provri, stavite nektarine i kratko ih prokuvajte (dovoljno je da vri 1-2 minuta). Ocedite tečnost i izmerite 6 dl (može biti više ili manje tečnosti u zavisnosti od nektarina i dužine kuvanja, po potrebi dodajte vodu). Prohladite je kratko.

Tečnost sipajte postepeno preko želatina i mešajte kako bi se želatin otopio. Umešajte C vanilin šećer.

Nektarine poređajte u činijice ili veću činiju (činiju je prethodno potrebno da obložite folijom kako biste lakše mogli da izvadite žele kada se stegne osim ako koristite silikonsku posudu).

Prelijte tečnošću. Ohladite u frižideru.

Kada se želatin stegne, poslastica je spremna za služenje.

Prilikom služenja žele možete dekorisati C šlagom, svežim voćem, C kokosom...

Naši proizvodi

Voće u želeu

Koraci pripreme

U posudu sipajte C želatin i prelijte ga sa nekoliko kašika vode (prema uputstvu sa pakovanja). 6 dl vode sipajte u veću šerpu, dodajte šećer i stavite za provri. Dok se voda greje, nektarine očistite od koštica i isecite na komade željene veličine.

Kada voda provri, stavite nektarine i kratko ih prokuvajte (dovoljno je da vri 1-2 minuta). Ocedite tečnost i izmerite 6 dl (može biti više ili manje tečnosti u zavisnosti od nektarina i dužine kuvanja, po potrebi dodajte vodu). Prohladite je kratko.

Tečnost sipajte postepeno preko želatina i mešajte kako bi se želatin otopio. Umešajte C vanilin šećer.

Nektarine poređajte u činijice ili veću činiju (činiju je prethodno potrebno da obložite folijom kako biste lakše mogli da izvadite žele kada se stegne osim ako koristite silikonsku posudu).

Prelijte tečnošću. Ohladite u frižideru.

Kada se želatin stegne, poslastica je spremna za služenje.

Prilikom služenja žele možete dekorisati C šlagom, svežim voćem, C kokosom...

Autor

blog Domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept