C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
2 šoljice šećera
1,5 šoljica ulja
1,5 šoljica jogurta
3,5 šoljice brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1 tegla višanja iz kompota
150 g čokolade
Za ukrašavanje:
180 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
malo kisele vode za šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Višnjolina

Predivan spoj višanja i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 2 belanca sa 2 šoljice šećera.

Dodati 2 žumanca i dalje mutiti, zatim dodati 1,5 šoljicu ulja i 1,5 šoljicu jogurta.

Sve lepo sjediniti pa dodati 3,5 šoljice brašna pomešanog sa 1/2 kesice C praška za pecivo.

Kalup podmazati i brašnom posuti svaku kućicu i napuniti je do pola sa smesom.

Višnje iz kompota očistiti od koštica i u svaku kućicu rasporediti višnje, malo ih ugurati da se umešaju u smesu.

Zatim čokoladu izlomiti na komadiće i u svaku kućicu ugurati i čokoladu.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvaditi višnjoline iz kalupa, ohladiti ih i ukrasiti C šlag kremom sa ukusom slatke pavlake.

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice.


Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Visnjoline posuti šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, višnjama iz kompota ili već po Vašoj želji.
Napomena: šoljice su od 100 ml.