Početna > Recepti > Recepti za kolače > Višnja kolač
Sastojci
5 jaja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1 C prašak za pecivo
2 šolje brašna
1 C vanilin šećer
500 g višanja
C šećera u prahu za posipanje
1 kesa C eskimko sladoleda sa ukusom vanile
(prethodno umućen)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Razdvojiti belance od žumanceta, a zatim u jednoj posudi umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg.
U žumanca dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, brašno, a zatim lagano kašikom izmešati.
U žuti deo polako dodavati sneg od belanaca, pa mešati dok se smesa lepo me sjedini.
Pleh podmazati uljem i posuti brašnom. U pleh sipati smesu, koja je inače malo gušća od smese na kakve smo navikli. Zatim preko staviti višnje.
Kolač pecite na 200 stepeni, 15-ak minuta.
Kolač je gotov kada se korice odvoje od stranica pleha.
Kada kolač izvadite iz rerne, odmah ga posuti šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kolač služiti uz C eskimko sladoled sa ukusom vanile. Ja stavljam manje šećera, jer više volim kada kolač ima kiselkasti ukus.