C Slatka tradicija

Sastojci
220 ml belog vina
300 ml ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
750 g brašna
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Vinarice

Prhke kiflice sa džemom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40-50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati ulje, belo vino, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i zamesiti testo sa brašnom, potrebno je dobiti glatko testo, koje se ne lepi za ruke.

Testo podeliti na 6 delova, svaki deo razvaljati u krug i rezati na 8 jednakih delova (ukoliko želite kiflice) ili razvaljati u pravougaonik i preseći po dužini na pola, staviti nadev, urolati i seći po željenoj dužini (ukoliko želite štrudlice).

Filovati džemom od kajsija. Peći 15-tak minuta na 180 stepeni.

Tople kiflice uvaljati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice tokom pečenja treba da ostanu bele boje i tople kiflice uvaljati u C šećer u prahu.