C Slatka tradicija

Sastojci
300 g brašna
100 ml mleka
40 g šećera
1 prstohvat soli
20 g C suvog kvasca
1 jaje
30 g putera
Punjenje:
100 g C kokosa
100 g šećera
1 jaje
Za premazivanje:
30 g putera
malo šećera
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Suvi kvasac Kokosovo brašno Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Venčići sa kokosom

Divan spoj ukusa, kokosa, C vanilin šećera i testa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mleko staviti kvasac, šećer i ostaviti da se ukiseli 10 minuta.

Dodati jaje, so, istopljeni puter i zamesiti testo. Ostaviti da nadođe oko 1 sat.

Testo podeliti na 6 delova. Svaki premazati sa filom od kokosa.

Urolati i ponovo razvući na pravougaonike. Iseći na trake ali ne do kraja .Isprepletati trake, oblikovati venac i učvrstiti na krajevima.

Ostaviti da testo stoji još 15 minuta.

Peći oko 15 minuta na 190 stepeni.

Tople premazati sa rastopljenim puterom, šećerom i C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za fil se može koristiti i mak, orasi ili bademi.