C Slatka tradicija

Sastojci
250 g masti
1 žumance
1 celo jaje
1 C vanilin šećer
150 g kristal šećera
100 g C šećera u prahu
sok od 1 limuna
naribana korica od 1 limuna
150 g mlevenih oraha
500 g mekog brašna
džem od šljiva za spajanje
50 g C šećera u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Vanilice sa orasima

Najlepše bakine vanilice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 60 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mast mora biti sobne temperature da bi se lepo umutila. U nju dodati jaje, žumance, oba šećera, C vanilin šećer, sok od limuna i koricu od limuna, orahe.

Sve to dobro umutiti dok ne postane mast penasta, onda malo po malo dodavati brašno.

Kada se testo zamesi ostaviti na 15 min. u hladnom, onda ga razviti i modlicom vaditi vanilice.

Dok se rerna greje na pleh staviti pek papir i poređati vanilice.

Peći u rerni na 180 stepeni oko 15 min u zavisnosti od rerne, spajati ih vruće i valjati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo rastanjiti do 8 mm jer budu mnogo ukusnije i naravno što duže stoje to su lepše.