C Slatka tradicija

Sastojci
500 g svinjska mast
90 g šećera
3 žumanca
1 celo jaje
250 ml mleka
1 kesica C Prašak za pecivo
malo C šećera u prahu
limunovog soka
malo džema od kajsija
50 g C Vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Vanilice

Sočne i ukusne vanilice koje se tope u ustima, slatka tradicija. Po receptu naših baka, ukus koji vraća u detinjstvo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Testo:
Dobro umutiti mast da bude glatke strukture, dodati šećer, žumanca, jaje, mešati da se sve lepo sjedini.

Zatim dodati mleko, C prašak za pecivo, iscediti malo limuna.

Umesiti dobro, razoklagijati i seći ih čašicom da budu jednakog oblika.

Pečenje:
Pleh se ne podmazuje, može se po želji staviti pek papir. Peći na 200°C dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Mazati ih džemom i spajati jedan sa drugim.

Posuti ih C vanilin šećerom i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata