C Slatka tradicija

Sastojci
300 g masti
5 kašika šećera
5 kašika kisele pavlake
500 g brašna
narendana korica od limuna
džem po izboru (najbolje neki od jagoda, kajsija)
C vanilin šećer
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Vanilice

Najbolji recept ikada.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Penasto umutiti mast i šećer, pa dodati pavlaku, mutiti i dodati limunovu koru, žumanca i brašno.

Uraditi glatko testo i ostaviti pola sata u zamrzivaču.

Posle toga, razviti testo na stolu oko 3 mm debljine, vaditi kalupom male vanilice i ređati u tepsiju. Peći na 150 stepeni 15-20 min.

Vanilice treba da ostanu bele.

Jednu stranu premazati džemom i spojiti sa drugom i uvaljati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pazite prilikom pečenja, vanilice treba da ostanu bele.