C Slatka tradicija

Sastojci
150 g masti
200 g šećera
1 jaje
180 g kisele pavlake
1 kašičica C praška za pecivo
1 kg brašna
200 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Vanilice

Jako ukusne.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mikserom penasto umutiti mast i šećer, zatim dodati jaje, kiselu pavlaku, 1 kašičicu C praška za pecivo i dodavati brašno sve dok testo ne prestane da se lepi za prste.

Testo odmah razviti i modlom vaditi vanilice.

Peći na 200 stepeni oko petnaest minuta.

Pečene vanilice filovati džemom od šljiva spajati po dve i valjati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vanilice pravljene po ovom receptu ostaju dugo sveže i što duže stoje to su lepše.