0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
1 jaje
200 g šećera
150 g margarina
1 kisela pavlaka
1 C prašak za pecivo
3 C vanilin šećera
sok od 1 limuna i naribana korica
400-500 g brašna
100 g C šećera u prahu za posipanje
marmelada od kajsija ili višanja za punjenje
Mikserom dobro sjediniti margarin i šećer.
Potom dodati jaje i kiselu pavlaku, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, sok i koricu od jednog limuna, te na kraju brašno i zamesiti glatko testo.
Testo treba da odstoji 3 sata u frižideru.
Razviti testo i vaditi modlama željene oblike.
Peći na 180 stepeni oko 10 min.
Pečene vanilice spajati željenom marmeladom i posuti C šećerom u prahu.
Mikserom dobro sjediniti margarin i šećer.
Potom dodati jaje i kiselu pavlaku, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, sok i koricu od jednog limuna, te na kraju brašno i zamesiti glatko testo.
Testo treba da odstoji 3 sata u frižideru.
Razviti testo i vaditi modlama željene oblike.
Peći na 180 stepeni oko 10 min.
Pečene vanilice spajati željenom marmeladom i posuti C šećerom u prahu.
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.