C Slatka tradicija

Sastojci
400 g bele svinjske masti
250 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera
1,5 kesica C praška za pecivo
1 jaje
200 ml kisele pavlake
2 limuna
1 kg brašna
džem od kajsije (najbolje domaći)
Za posipanje:
250 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rosa

Vanilice

Vanilice po ovom receptu već godinama spremam, uvek budu lepe i ukusne, nikad ih ne izostavljam sa slavske trpeze...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 1,8 kg vanilica
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Mast dobro umutiti mikserom I isprati vodom nekoliko puta, dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, jaje, kiselu pavlaku i mutiti dok se ne dobije lepa glatka smesa.

U tu smesu dodati narendanu koricu i sok od limuna.

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i postepeno dodavati u smesu.

Zamesiti glatko testo i razvaljati ga oklagijom na 1 cm debljine. Malom okruglom modlom vaditi vanilice i ređati ih u pleh obložen pek papirom.

Peći oko pola sata na 180°C. Paziti da ostanu bele.

Pečene vanilice spajati sa džemom od kajsije i potom ih uvaljati u C šećer u prahu, pomešan sa C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vanilice napravljene po ovom receptu mogu odmah da se jedu, a što duže stoje, sve su ukusnije.