C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g oštrog brašna
200 g šećera
1 jaje
1 kesica C vanilin šećera
200 g putera
Prvi fil:
1 kg očišćenih šljiva, presečenih na pola
4 kašike šećera
4 kašike ruma
1 kesica cimeta
Posip:
80 g oštrog brašna
100 g šećera
50 g putera
Drugi fil:
1 kesica C pudinga od vanile
300 ml mleka
6 kašika šećera
100 g margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Vanila-šljiva tart

Neodoljiv spoj šljiva i vanile.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pre pripreme testa potrebno je šljive pomešati sa šećerom, cimetom i rumom i ostaviti da odstoji oko 1h, kako bi šljive pustile sok.

Kora se priprema tako što se jaje, brašno, šećer i puter ručno umese i rastanje u pleh manjih dimenzija.

Na testo ređati šljive, tako da vrh bude blago utisnut u testo. Sok koji su šljive pustile preliti preko šljiva i testa.

Posip se sprema od brašna, šećera i putera, takodje ručno mesi i dobija se suva smesa poput mrvica koja se posipa preko šljiva.

Ovako pripremljen kolač peći 1h na 160°.

Dok se kolač peče, skuvati u 300 ml mleka kesicu pudinga od vanile. Puding pripremiti na uobičajen način, sa 6-7 kašika šećera (ili po ukusu).

Ostaviti puding da se potpuno ohladi, pa potom dodati penasto umućen margarin i sve sjediniti mikserom.

Kada se kolač ispeče i ohladi, iseći ga na kocke i na svakoj kocki dodati špricem za tulumbe pripremljen i ohlađen fil od vanile.

Ukus kombinacije šljive i vanile je neodoljiv.


Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za koru i posip se umesto putera može koristiti margarin.
Za fil od šljiva se mogu koristiti ili sveže šljive ili iz zamrzivača.

Da bi se puding brže ohladio, razlijte ga na plastičan poslužavnik, prekrijte prozirnom folijom i ubacite u frižider.
Za penastu strukturu margarina dodajte 2-3 kašike ključalog mleka pre mućenja istog(ja mleko, obično zagrejem u mikrotalasnoj).