C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora
Za prvi fil:
3 veća jaja
3 kašike šećera
1 šolja ulja
1/2 šolje C griza
1 šolja jogurta
1 kesica C praška za pecivo
Za drugi fil:
1 l mleka
9 kašika šećera
3 C pudinga od vanile

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Vanila krem štrudla

Jako jednostavna, mirišljava i fina! Ukusom podseća na krempitu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Najpre skuvati C puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.

Umutiti belanca sa sećerom, dodati žumance, ulje, C griz, C prašak za pecivo i jogurt.

Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na 4 dela, tako da dobijemo 4 štrudle.

Slagati kore - na prve tri staviti po 3, 4 kašike prvog fila, a na četvrtu koru staviti topao C puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.

Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.

Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja obožavam ovu štrudlu kad se dobro prohladi, ima ukus krempite. Mogu se kombinovati razne vrste ukusa C pudinga. Ja često stavim i čokoladni, kao i puding od karamele.