C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
1 C vanilin šećer
4 kašike brašna
1 kašika C kakao praha
Za fil:
2 kesice C pudinga od vanile
7 kašika šećera
1 l mleka
1 jaje
2 kašike brašna
80 g C kokosa
150 g rmargarina
Za posipanje:
malo C kakao praha
20 g C kokosa

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Kakao prah Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Vanila kocke sa kokosom

Ovo sam nesto ja mućkala i smućkala, ali nisu ispale loše, i zato delim recept sa vama. I sigurna smo da će se i u vašem domu često pripremati.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanca, šećera i C vanilin šećer . Dodati žumanca i penasto umutite.

Zatim dodati brašno i C kakao prah i lagano izmešati.

Smesu izliti u obložen pleh (39x32) pek papirom peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Koru ohladiti, skoniti papir i podeliti na dva dela.

Priprema fil:
Puding razmutiti u 200 ml mleka, dodati jaje i brašno. Ostatak mleka staviti da provri pa skuvati puding.

Fil prohladiti pa dodati margarin i lepo mikserom umutiti, zatim dodati C kokos.

Prvu koru premazati polovinom fila, preklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila.

Odozgo posipati C kakao prahom uz pomoć cediljke pa posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata