C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kg keka
1 l mleka
12 kašika šećera
1 C vanilin šećer
2 C pudinga od vanile
100 g bele čokolade
200 g margarina
2 C krem šlaga

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Vanila keks kolač

Brzinski kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Keks izlomiti na parčad u dubljem plehu.

Od litra mleka uzeti nekoliko kasika i razmutiti puding.

Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i C šećerom u prahu.

Kada mleko provri, dodati margarin i izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi pa na kraju umešati puding i kuvati jos minut-dva dok se ne zgusne.

Vrelom smesom preliti keks i lepo, ravnomerno izmešati.

Ostaviti da se ohladi pola sata na sobnoj temperaturi, zatim ukrasiti umućenim šlagom i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata