burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20

Vanil pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

12 komada gotovih kora

Za fil za premazivanje:

3 jaja

3 kašike šećera

200 ml ulja

200 ml jogurta

100 g C griza

1 kesica C praška za pecivo

Za fil od pudinga:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

9 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

Za ukrašavanje:

C šećer u prahu

Vanil pita

Koraci pripreme

U mleku skuvati C puding sa šećerom prema uputstvu za pripremu. Kada je skuvan puding prekriti ga pvc folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.

Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.

U belanca dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.

Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.

Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, tako da fil podelite na 4 dela.

Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.

Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Vanil pita

Koraci pripreme

U mleku skuvati C puding sa šećerom prema uputstvu za pripremu. Kada je skuvan puding prekriti ga pvc folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.

Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.

U belanca dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.

Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.

Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, tako da fil podelite na 4 dela.

Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.

Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept