C Slatka tradicija

Sastojci
12 komada gotovih kora
Za fil za premazivanje:
3 jaja
3 kašike šećera
200 ml ulja
200 ml jogurta
100 g C griza
1 kesica C praška za pecivo
Za fil od pudinga:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
9 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
Za ukrašavanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Vanil pita

Za ljubitelje pudinga.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mleku skuvati C puding sa šećerom prema uputstvu za pripremu. Kada je skuvan puding prekriti ga pvc folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.

Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.

U belanca dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.

Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.

Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, tako da fil podelite na 4 dela.

Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.

Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete po želji dodati višnje u sredini ili preliv od višanja preko, kao i C šlag da se dekoriše.