C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
300 g brašna
12 kašika kristal šećera
1 jaje
1/2 kesice C praška za pecivo
2 kašike kiselog mleka ili pavlake
100 g margarina ili masti
Fil:
200 g C šećera u prahu
100 g margarina
2 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
600 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Vanil pita teta Ivke

Divan stari recept naših tetki i baka, moj omiljeni vanil kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo zamesiti od svih sastojaka i podeliti u 3 dela da malo odmori.

Potom peći jedno po jedno do zlatne boje, pratiti, dužina pečenja zavisi od struje, rerne.

Fil:
Skuvati C puding pomešan sa C vanilin šećerom u mleku, pa kada se ohladi sjediniti s margarinom i C šećerom u prahu.

Mazati kore, zadnju koru odozgo ne mazati.

Servirati kada se prohladi i to najbolje sutradan, kada se sjedine kore i fil.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore se lakše peku na prevrnutom plehu zbog skidanja, samo skliznu.