C Slatka tradicija

Sastojci
Prvi fil:
3 jajeta
3 kašike šećera
200 ml jogurta
100 g C griza
200 ml ulja
1 kesica C praška za pecivo
500 g kore za pitu
Drugi fil:
1 l mleka
3 kesice C puding od vanile
5 kašika šećera
200 g borovnica

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Vanil pita sa borovnicama ili sa višnjama

Mnogo dobar spoj vanile i voća ... prosto neodoljivo!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pripremiti pakovanje od 500 g gotovih kora i podeliti ih na 4 dela tj na 4×4 kora (ja sam koristila po 5 kora u svakom rolatu, bilo je 20 tankih kora u pakovanju).

U posudu sipati 3 C pudinga od vanile, dodati 9 supenih kašika šećera i promešati, naliti oko 200 ml hladnog mleka i sjediniti u glatku masu bez grudvica. Ostatak mleka 800 ml slaviti u šerpu da se kuva. U toplo skuvano mleko dodati pripremljen puding i sve lepo promešati žicom ili špatulom da se ukuva u lepu, glatku i kremastu masu. Topao puding češće promešati ili pokriti providnom folijom da se na površini ne stvori korica i ostaviti da se malo ohladi.

Fil za premazivanje kora:
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti malo mikserom, a zatim dodati šećer i umutiti ih u penastu masu. Umućenim belancima dodati žumanca i umutiti sve zajedno. Masi dodati ulje i promešati, zatim dodati i jogurt mešajući da se sve sjedini, na kraju se dodaje mešavina C griza i C praška za pecivo, masu blago promešati mikserom koji je podešen na slabijoj brzini ili žicom.

Staviti prvu koru, na kori staviti 3–4 kašike fila za premaz i ravnomerno ga naneti na celoj kori, preko staviti još jednu koru, ponoviti postupak sa filom za premaz, na isti način poređati treću i četvrtu koru i svaku koru premazati filom od jaja sa grizom. Zadnju petu koru ne mazati filom od jaja. Na početku - rubu kore celom dužinom ravnomerno rasporediti 1/4 toplog pudinga, on se ne razmazuje već ostaje na početku kore. Preko pudinga u jedan red poređati borovnice.

Uviti u rolat. Postupak ponoviti i sa ostalim korama, tako da se dobiju 4 štrudle. Pripremljene štrudle premazati ostatkom fila od jaja u koliko je ostalo toliko (1 – 2 kašike) u slučaju da nemate više fila štrudle premažite sa malo ulja.

Štrudle peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 20 minuta da lepo porumene. Pečene štrudle ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda najmanje 6 sati u frižideru ili još bolje preko noći.

Dobro ohlađene štrudle bogato posuti C šećerom u prahu u kombinaciji sa C vanilin šećerom. Seći na debljinu od oko 2,5 cm i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata