Početna > Recepti > Recepti za kolače > Urmašice na češalj
Sastojci
Testo:
400 ml vode
200 ml ulja
500 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
50 g oraha
Sirup
500 ml vode
500 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Za sirup sipati sve sastojke u šerpu i ostaviti da provri. Kada provri kuvati još 10-15 minuta. Ostaviti da se hladi.
U šerpu staviti ulje i vodu i grejati dok ne provri. Presuti u posudu za mešanje i lagano dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Mešati dok se ne dobije elastično testo koje se ne lepi za posudu i ruke.
Od testa napraviti valjak (testo veličine oraha). Svaki valjak prisloniti na češalj i pažljivo je rastanjiti tako da na urmašici ostane šara. Krajeve spojiti. Na sredinu urmašice staviti komad oraha.
Urmašice ređati u nauljeni pleh i peći na 180 stepeni oko 20-30 minuta, odnosno dok ne dobiju rumenu boju.
Nakon pečenja urmašice preliti sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.
Komentari potrošača:
14.04.2020
Super recept
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs