C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
400 ml vode
200 ml ulja
500 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
50 g oraha
Sirup
500 ml vode
500 g šećera
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Urmašice na češalj

Malo drugačiji izgled.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za sirup sipati sve sastojke u šerpu i ostaviti da provri. Kada provri kuvati još 10-15 minuta. Ostaviti da se hladi.

U šerpu staviti ulje i vodu i grejati dok ne provri. Presuti u posudu za mešanje i lagano dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Mešati dok se ne dobije elastično testo koje se ne lepi za posudu i ruke.

Od testa napraviti valjak (testo veličine oraha). Svaki valjak prisloniti na češalj i pažljivo je rastanjiti tako da na urmašici ostane šara. Krajeve spojiti. Na sredinu urmašice staviti komad oraha.

Urmašice ređati u nauljeni pleh i peći na 180 stepeni oko 20-30 minuta, odnosno dok ne dobiju rumenu boju.

Nakon pečenja urmašice preliti sirupom i ostaviti da se ohlade i upiju sirup.

Komentari potrošača:

14.04.2020
Super recept

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata