C Slatka tradicija

Sastojci
250 g masti
1 jaje
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
50 ml ulja
450 g brašna
1/2 kesice C Praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Za sirup:
600 g šećera
500 ml vode
1 limun
1 kesica C Vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Urmašice

Ništa ne može da zameni/nadmaši stare dobre urmašice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12 urmašica
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Sipati u šerpu šećer, vodu, sok od jednog limuna i kesicu vanilin šećera. Pustiti da provri, pa ukuvati još 10 minuta.

Umutiti mast, jaje, žumance, dodati zatim pavlaku i ulje.

Brašno pomešati sa praškom za pecivo i malo soli.

Zamesiti testo od ove dve smese.

Formirati oblike valjka, šarati ih naslanjanjem na rende.

Složiti u pravougaoni pleh i peći 25 minuta na 180 stepeni.

Zaliti urmašice 10 minuta nakon pečenja, prohlađenim sirupom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata