Početna > Recepti > Recepti za kolače > Tviksi miksi
Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
100 g rastopljenog putera
6 kašika mleka
Fil:
C želatin
500 g slatke pavlake
500 g sira za torte i kolače
100 g C šećera u prahu
5-6 kašika C kokosa
Još:
300 g smrznutog ili svežeg voća
1,5 dl vode
C želatin
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Prvo spremamo koru:
300 g mlevenog keksa pomešamo ručno sa 100 g rastopljenog putera i dodamo 6 kašika mleka. Smesu dobro sjedinimo i stavimo je u kalup za koji smo se opredelili.
Drugi korak je spremanje fila.
Stavljamo kesicu želatina u 0,1 dl vrele vode da nabubri, a za to vreme 500 g slatke pavlake umutimo, zatim dodamo 500 g sira za torte i kolače, 100 g šećera u prahu (može i manje, zavisi od ukusa), kokos 5-6 kašika (ja stavim i više jer volim kokos) i sjedinjujemo smesu.
Na kraju ubacimo želatin i mutimo još 2-3 minuta. Kada umutumo stavljamo fil na koru.
Treći korak je završnica:
Stavimo 300 g smrznutog ili svežeg voća da se kuva i nalijemo sa 1,5 dl vode, kada je voće skuvano pred kraj stavimo kesicu želatina i pomešamo.
Kada se voće prohladi nalije se preko fila.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Može se spremati u plehu kalupu kojem se skidaju stranice, a može i u čaši modernija varijanta! Svaka torta je ukusnija kada prenoći u frižideru. Odlična je uz čašu belog vina.