Početna > Recepti > Recepti za kolače > Turska baklava
Sastojci
5 jaja
150 g šećera
150 ml ulja
200 g oraha
100 g C griza
1 C prašak za pecivo
200 g brašna
100 g suvog grožđa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje, C griz, mlevene orahe, brašna i C prašak za pecivo.
Sve to mutiti i na kraju dodati suvog grožđa.
Sipati u pleh i peći oko 15 mi. na 180 C.
Pečen kolač zaliti sa prethodno pripremljenim sirupom od 500 g šećera i 500 ml vode.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs