C Slatka tradicija

Sastojci
Čokoladni sloj:
125 g margarina
100 g šećera
10 kašika vode
150 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
50 g crne čokolade
3 kašike C kakaoa
1 kašika ruma
Kokos sloj:
7 kašika vode
120 g C kokosovog brašna
80 g bele čokolade
100 g margarina
100 g C šećera u prahu
Glazura:
100 g bele čokolade
25 g margarina
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Kokosovo brašno Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragica

Trouglići od kokosa

Nežan kao pahulja.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 40-50 kolačića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Čoko sloj:
Šećer i vodu kuvati na tihoj vatri, kada se šećer istopi kuvati još 3 minuta, dodati margarin i čokoladu da se istopi, sve lepo promešati. Skloniti sa ringle pa dodati C kakao, mleveni keks, lešnike i rum. Promešati da se lepo sjedini.

Kokos sloj:
Vodu i šećer prokuvati, dodati margarin i belu čokoladu da se istopi, skloniti sa ringle i dodati C kokosovo brašno.

Kalup 35x9 cm obložiti providnom folijom, pa izliti prvo čoko sloj, pa sloj sa kokosom.

Glazura na pari:
Rastopiti margarin i čokoladu, pa dodati ulje, sve lepo promešati i glazirati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je predivan, recept sam doradila u odnosu na prvobitnu verziju i ne mrvi se. Ko je pravio zna o čemu se radi.