C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 pakovanja kora za pitu
200 g mlevenih oraha
100 g rendane čokolade
100 g suvog grožđa
1 kesica C vanilin šećera
Za preliv:
500 ml vode
500 g šećera
2 limuna

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Trougao baklava

Stari tradicionalni recept za savršenu poslasticu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Najpre pripremiti preliv - kuvati vodu i šećer nakon vrenja na slabijoj temperaturi još 5- 6 minuta. Dobijeni sirup ostaviti da se sasvim ohladi.

Svaku koru za pitu uzdužno preseći na tri jednaka dela. Pomešati mlevene orahe, rendanu čokoladu, suvo grožđe i C vanilin šećer.

Na svaki isečeni kaiš od kora stavljati po kašičicu ovog fila. Zatim preklopiti na trećinu prvobitnog pravougaonika.

Tako dobijeni pravougaonik dalje preklapati tako što preklopimo gornji levi ugao u trougao i dalje nastavimo da motamo u oblik trougla uvlačeći krajeve ka unutra.

Postupak ponavljati dok se materijal ne potroši.

Poređati ih ih u pleh podmazan uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Vrelo preliti potpuno hladnim sirupom, a između rasporediti limun isečen na kolutove zbog lepše arome.

Sačekati da se sasvim ohladi, pa služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata