C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna tip 400
5 kapi ruma
1 C vanilin šećer
1 kesica C pudinga od karamele
Za filovanje:
3 kesice C Eskimko sladoleda (različiti ukusi)
150 g kivija
150 g banane
150 g ananasa
100 g bele čokolade za kuvanje
100 g crne čokolade za kuvanje
100 g C šlag krem od slatke pavlake
šarene dekorativne mrvice za posipanje
oko 1 l hladnog mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom vanilina Eskimko sa ukusom stracciatella Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Tropski talas Eskimko rapsodije

Osvežavajući lagan desert za vrele tropske dane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo ispečemo koricu (patišpanj) za rolat tako što umutimo mikserom 7 belanca, veoma gusto.

Zatim dodamo 7 kašika šećera jednu po jednu, 1 C vanilin šećer, zatim dodamo 7 žumanca, 5 kapi ruma, dodamo 7 kašika brašna jednu po jednu i 1 kesicu C pudinga od slatke pavlake, mutimo min. brzinom.

Koricu za rolat pečete u četvrtastom plehu, najbolje teflonski koji namažete četkicom i uljem.

Stavite pek papir za pečenje i sipajte umućenu smesu za rolat. Rolat pečete u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Rernu ne otvarati već kad bude zlatne boje, peći oko 30 min. i koricu izvaditi iz rerne.

Kada se ohladi skinuti pek papir za pečenje polako i koricu staviti na drugi pek papir, a ispod njega mokru kuhinjsku krpu, urolati koricu i ostaviti tako da stoji dok omekša.

Zatim istopiti crnu čokoladu za kuvanje sa malo margarina, pa oljuštimo i isečemo 150 g kivija - izmerite na digitalnoj kuhinjskoj vagi, zatim 150 g banana i 150 g ananas oljušten i isečen. Sve sečeno na krugove.

Zatim krupno narendati belu čokoladu za kuvanje, pa umutiti straćatela C sladoled od čokolade sa 200 ml hladnog mleka po uputstvu sa kesice.

Zatim C Eskimko od karamele isto sa 200 ml hladnog mleka po uputstvu sa kesice i C Eskimko straćatela sa 200 ml hladnog mleka.

Ostaviti malo u zamrzivaču da se stegne, pa zatim umutiti C šlag od slatke pavlake sa 200 ml hladnog mleka i ostaviti u frižideru da se malo ohladi.

Kada korica za rolat omekša, staviti je na pek papir suv i zatim izvaditi činije sa sladoledom.

Sada na koricu namazati prvo Eskimko čokolada, pa naređati ananas, ali ostaviti malo i za dekoraciju, pa Eskimko od karamele, pa naređati banane, ostaviti malo za dekoraciju, pa Eskimko straćatela, pa naređati kivi, ostaviti malo za dekoraciju.

Zatim staviti polovinu mlake otopljene crne čokolade za kuvanje, preliti preko voća, pa polovinu rendane bele čokolade za kuvanje preko voća, zatim rolat urolati u pek papir i ostaviti u frižideru 15 min.

Polako prebaciti rolat na usku plastičnu tacnu za rolat, na nju staviti pek papir, isečen po dimenzijama tacne i sad iz frižidera namazati sa špatulom C šlag krem od slatke pavlake.

Naređajte odozgo kao voz kolut banane, kolut ananasa, kolut kivija, pa preko prelijete ostatkom crne čokolade za kuvanje.

Zatim pospete ostatkom bele čokolade za kuvanje, pospete šarenim dekorativnim mrvicama.

Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru nekih 12-24 h zatim rashlađen iseći na širinu parčeta od 2-3 cm i ukrasiti okolo po želji kivijem, bananom i ananasom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koricu peći u podmazan uljem četkicom pleh sa pek papirom za pečenje.
Stavite papir na plastičnoj tacni za rolat jer se neće lepiti za tacnu.
Za špricanje koristiti nastavke ružice, za tulumbe i princes krofne