C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
4 kašika C griza
3 kašike brašna
Za preliv:
150 g šećera
1,5 dl vode
Za fil:
5 dl vode
300 g malina
300 g višanja
300 g šećera
3 C pudinga sa ukusom vanile
Za dekoraciju:
5 dl slatke pavlake
2 kašike C šećera u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Trobojni voćni kolač

Lako za pripremu, veoma ukusno i osvežavajuće.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca u čvrst šam, postepeno dodavajući šećer, muteći sve vreme. Postepeno dodati žumanca, brašno i C grz i lagano promešati varjačom.

Tepsiju podmazati i posuti brašnom i peći na 180 stepeni oko 15 min. Ostaviti koru da se ohladi.

U šerpicu sipati šećer pa preliti sa 1,5 dl vode. Kuvati dok se ne rastopi šećer, pa vrelim sirupom preliti ohlađenu koru.

Fil: U šerpu sipati šećer, preliti ga sa 5 dl vode i kuvati dok ne proključa.

Razmutiti puding u 1 dl vode, sipati u ključalu smesu i mešati dok se ne zgusne.

Vruće sipati preko ohlađene kore i ostaviti u frižideru da se ohladi.

Dekoracija:
Umutiti slatku pavlaku sa C šećerom u prahu, pa premazati preko fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata