C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1 čaša (od 2 dl) mleka
1 čaša šećera
1 čaša ulja
4 pune kašike kakaoa
2 jaja
1 čaša brašna
1 kesica C praška za pecivo
2 kesice C vanilin šećera
Za krem:
5 dl mleka
1 C puding od vanile
3 kašike griza
3 kašike šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
1/2 pakle margarina
Za šlag:
2 kesice C šlaga u prahu
2 dl mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Trobojni krem kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao, pa podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer.

Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).

Pleh treba biti dim. oko 20x30c. Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.

Od ukupne količine mleka odvojte 1 dl i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i ekstrakt od vanile.

Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite.

Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru.

Preko krema nanesite umućen šlag a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Izuzetno ukusan kremasti kolač koji se brzo priprema a još brže pojede.