C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
1 čaša (od 2 dl) mleka
1 čaša šećera
1 čaša ulja
4 pune kašike C kakaoa
2 jajeta
1 čaša brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
Krem:
5 dl mleka
1 C puding od vanile
3 kašike C griza
3 kašike šećera
1 kesica C vanile
1/2 margarina
Šlag:
2 kesice C šlaga u prahu
2 kašike C prah šećera
2 dl mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Pšenični griz Šlag classic Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Trobojni krem kolač

Kremasti kolač koji svojim ukusom i izgledom osvaja na prvi zalogaj...

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i C kakao pa podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte jaja, brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).

Pleh treba biti dim. oko 20x30 cm.

Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.

Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i C griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i C vanilin šećer.

Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru.

Preko krema nanesite umućen šlag, a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata