C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
200 g sećera
200 g brašna
200 g C griza
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Preliv:
1 l mleka
1 l slatke pavlake
Premaz:
karamel preliv

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rada

Trileće

Ako ste ljubitelj slatkih poslastica, ovo je pravi recept za Vas! Lak, jednostavan i vrlo ukusan!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 6 jaja, tako što ćete prvo odvojiti belanca od zumanaca. Belanca srednjom brzinom dobro umutiti sa 200 g šećera i tome dodati 1 C vanilin šećer. Kada su belanca cvrsto umućena, dodavati jedno po jedno žumance.

Kada se sve to lepo sjedini u to polako dodavati 200 g C griza i nastaviti mutiti srednjom brzinom. U to dodati 200 g brašna i 1 C prašak za pecivo. Nastaviti sa mućenjem još 3 do 5 minuta.

Dobijenu smesu izručiti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanom šporetu (rerni) na 200 C oko 30 minuta, sve dok kora lepo ne porumeni.

Kada je kora gotova izvaditi iz pleha. Skloniti papir za pečenje. U pleh nasuti 1 l slatke pavlake i koru ponovo vratiti i ostaviti da odstoji 15 minuta.

1 l mleka zagrejati da bude mlako i onda preliti preko kore. Kada ste sve to uradili, koru premazati karamel prelivom.

Karamel preliv možete kupiti već gotov, a možete ga i sami napraviti po receptu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gotov kolač dobro ohladite u frižideru, secite ga na kockice.