C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
100 g šećera
1 C vanilin šećer
200 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
malo soli
Mlečni preliv:
400 g kondenzovanog mleka
200 ml slatke pavlake
1 kesica C vanilin šećera
1/2 l mleka
Preliv:
200 ml karamel preliva
Sladoled:
1 C eskimko sa ukusom stracciatella
200 ml mleka
2 kašike čokoladnih mrvica
Za ukras:
50 g čokolade
karamel preliv

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Eskimko sa ukusom stracciatella

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Tri leće sa C eskimko sladoledom

Neodoljivo mekan i sočan kolač, mlečnog ukusa sa karamelom u kombinaciji sa C eskimko sladoledom je jednostavno savršen.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i izmuti ih mikserom, dodajući odmah malo soli, a kasnije postepeno šećer i C vanilin šećer.

Dobro izmutiti dok se ne dobije ujednačena glatka smesa. Dodavati jedno po jedno žumance. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo i lagano izmešati sa varjačom. Razliti u manju tepsiju, koju ste prethodno premazali sa malo ulja. Peći oko dvadesetak minuta. Kada je pečena iseći na parčad željene veličine.

Mlečni preliv:
Izmešati kondezovano mleko, mleko i slatku pavlaku sa dodatkom C vanilin šećera dok se šećer ne rastopi. Preliva se vruća kora sa hladnim mlečnim prelivom.

U početku će kora plivati u prelivu, ali će kasnije sve lepo upiti. Kada se malo prohladi, staviti kolač u frižider.

Preliva se sa karamelom kada se dobro ohladi.

Sladoled C eskimko umutiti sa mlekom i ostaviti u zamrzivač da se zamrzne.

Serviranje:
Na ohlađeni kolač staviti pripremljeni C eskimko sladoled, ukrasiti čokoladnim ukrasom, mrvicama i karamel prelivom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je sladoled napraviti ranije kako se ne bi dugo čekalo za služenje!