C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
60 g gustina
90 g šećera u prahu
210 g hladnog putera
100 g mlevenih pečenih lešnika
2 jaja
džem od kajsija

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Tradicionalne vanilice

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Brašno, gustin i šećer u prahu pomešati, a zatim dodati mlevene pečene lešnike, jaja i puter isecen na listove. Zamesiti testo, uviti ga u pvc foliju i ostaviti da odstoji 1h u frižideru.

Posle sat vremena na pobrašnjavljenoj radnoj površini razviti testo tanko, pa modlicom ili čašom vaditi krugove.

Ređati na papir za pečenje, odmaknute jedne od drugih i peći 7 minuta na 200 stepeni.

Ohlađene kružiće premazati džemom, a zatim spajati po dva, uvaljati u prah šećer zamirisan vanilinim šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata