C Slatka tradicija

Sastojci
2 šoljice tople vode
1 kocka svežeg kvasca
2 šoljice ulja
2 jaja
brašno
1 kg šećera
1 kutija C griza (250 g)
brašno
100 g oraha

Naši proizvodi
Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Topljeni kolač

Lagani kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 50 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vanglu sipati toplu vodu, staviti kocku kvasca i ostaviti 3 minuta, u to potom dodati jaja i ulje sve izmešati, dodati C griz i brašno (brašna dodati oko 500-600 g da gustina testa bude takva da testo se ne lepi za vanglu).

Nauljiti ruke i rendu, uzeti prstima oblikovati kao orah razvući na rendu staviti malo iseckanog oraha i uviti kao kiflicu.

Staviti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 40 minuta.

Vruće kolače preliti sa šerbetom, hladnim, koji smo prethodno skuvali od 1 kg šećera i 1,5 l vode.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata