Početna > Recepti > Recepti za kolače > Topljena pita
Sastojci
4 jaja
3 čaše od jogurta šećera
2 čaše od jogurta zejtina
1 čaša jogurta
2 čaše od jogurta griza
2 praška za pecivo
višnje po želji i potrebi
kore za pitu 500g
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Sve sastojke pomešati, osim višnje.
Postavite jednu koru, pa je premažete filom, zatim preko nje stavite drugu koru, namažete fil, potom treću koru, namažete fil, zatim četvrtu koru, namažete fil i preko nje stavite višnje po vašoj želji. Uvijete u rolat i stavite u pleh. Tako sve dok ne potrošite kore.
Ako Vam ostane fil, možete premazati kore odozgo. Peći 40 minuta na 200 stepeni.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ukoliko želite, kada se ispeče, možete da je prelijete sirupom, ukusna je i bez sirupa, takođe. 3 čaše od jogurta šećera, 4 čaše od jogurta vode, da vri 5 minuta, pa prelijte preko pite. Prijatno!