C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
7 kašika šećera
250 g maskarpone sira
1 kašičica ekstrakta vanile
Za umak:
60 g piškota
4 kašičice instant kafe
4 kašike vruće vode
2 kašike brendija
C kakao prah za posipanje

Naši proizvodi
Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tiramisu sladoled kolač

Fantastičnog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešajte kafu sa vodom i brendijem i ostavite sa strane da se ohladi. Piškote izlomite na manje komade.

Odvojite žumanca od belanca, pa žumanca izmutite sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu i dok se šećer ne istopi.

Dodajte maskarpone sir i vanilu, pa izmutite sve dobro električnim mikserom. Ostavite sa strane, pa mikserom izmutite i belance dok se ne pretvore u čvrstu smesu, pa ih dodajte mešavini jaja i maskarponea.

Plastičnom folijom obložite kalup za hleb. Piškote umačite u mešavinu kafe, vode i brendija. Uspite 1/3 pripremljenog fila, pa ponovite postupak sa piškotama.

Ponovo uspite 1/3 kreme, pa piškote umočene u kafu, vodu i brendi, stavite preostale piškote i sve zalijte ostatkom kreme-fila. Sve pokrijte folijom i stavite u zamrzivač na par sati.

Pre služenja uklonite foliju, pospite tiramisu sladoled sa C kakao prahom i secite na kriške.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata