C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml biljne slatke pavlake
500 g biljnog neslanog sira
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 ml hladne kafe (npr. nes)
nekoliko kapi limunovog soka
malo amareto likera
oko 25 piškota (za modlu 20x30 cm)
C kakao za posipanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tiramisu bez jaja

Kremasti kolač, postan bez jaja, sa malo sastojaka, brz, bez pečenja.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U skuvanu, hladnu kafu dodati amareto liker.

Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer, neslani biljni sir i nekoliko kapi limunovog soka.

Špatulom lagano izjednačiti masu.

Nekoliko kašika dobijene kreme staviti u činiju, koliko da se prekrije dno, a onda rasporediti piškote umočene u kafu sa likerom.

Preko piškota premazati kremu, pa opet piškote i na kraju završiti kremom.

Obilno posipati C kakaom.

Ostaviti tiramisu preko noći da se stegne i da se piškote potpuno omekšaju.

Seći kocke i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Idealno nakvašene piškote biće ako se 6 komada piškota odjednom samo provuku kroz tečnost (u ovom slučaju kafu) bez zadržavanja.