C Slatka tradicija

Sastojci
1 jabuka
2 dl jogurta ili kiselo mleko
1 jaje
malo rendane korica limuna
2 kašike kristal šećera
1 C vanilin šećer
prstohvat soli
1 C prašak za pecivo
20 kašika brašna (po potrebi dodati još)
1 kašika ulja
Za prženje:
ulje
Za posipanje:
C šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tik-tak krofnice

Mekane, spužvaste unutra, a tokom prženja narastu u simpatične male loptice!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jabuku oljuštiti i narendati (sitno).

Dodati jogurt, šećer,so, C vanilin šecer, i dobro izmešati.

Dodati rendanu koricu limuna, ulje i na kraju dodavati brašno sa C praškom za pecivo, sve lepo sjediniti.

Ulje zagrejati na srednju temperaturu. Kad je ulje zagrejano (moraju plivati u ulju pa vodite računa da ga ima dovoljno), kašičice umočiti u ulje pa jednom kašićicom vaditi testo veličine oraha a drugom kašičicom testo pogurati u ulje kako bi bile okruglog oblika.

Krofnice pržite na umerenoj vatri nekoliko minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Izvadite ih na kuhinjski papir i po želji pospite C šećerom u prahu ili običnim.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata