Početna > Recepti > Recepti za kolače > Tatlija
Sastojci
750 ml vode
1 l ulja
1.7 kg brašna mekog
300 g oštrog brašna
1 šaka C griza
C prašak za pecivo
1 šaka oraha
Šerbet:
1 l vode
1 kg šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dobrila
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 60
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kad proključaju voda i ulje, dodati C prašak za pecivo, skloniti sa vatre i lagano umešati brašno.
Testo sipati u ne podmazan pleh, izravnati i iseći po želji.
Prvih 10-tak minuta peče se na 220 C, a zatim na 180 stepeni 40 min.
Da se blago zarumeni i lagano suši.
Potpuno ohlađenu, preliti šerbetom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs