C Slatka tradicija

Sastojci
750 ml vode
1 l ulja
1.7 kg brašna mekog
300 g oštrog brašna
1 šaka C griza
C prašak za pecivo
1 šaka oraha
Šerbet:
1 l vode
1 kg šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dobrila

Tatlija

Kolač, torta, merak! Nagrada za najbolju domaću poslasticu, Orjentalijada 2019. u Beogradu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 60
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kad proključaju voda i ulje, dodati C prašak za pecivo, skloniti sa vatre i lagano umešati brašno.

Testo sipati u ne podmazan pleh, izravnati i iseći po želji.

Prvih 10-tak minuta peče se na 220 C, a zatim na 180 stepeni 40 min.

Da se blago zarumeni i lagano suši.

Potpuno ohlađenu, preliti šerbetom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata