C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
300 g brašna
100 g C šećera u prahu
1 jaje
125 g hladnog maslaca
2-3 kašike hladne vode
Fil od badema:
150 g C šećera u prahu
100 g maslaca
100 g sitno mlevenih badema
50 g brašna
2 jajeta
4-5 sočnih krušaka
Za posipanje:
C vanilin šećer
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Tart sa kruškama i filom od badema

Francuski kolač sa prhkim testom, sočnim kruškama i filom od badema - topi se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema testa:
Pomešajte brašno i C šećer u prahu i u to dodajte hladan maslac naseckan na kockice i jaje. Mesite rukama dok se masa ne ujednači.

Pripremite u šoljici 3 kašike hladne vode i postepeno dodajte u testo dok ga mesite. Treba da dobijete kompaktnu mekšu smesu u kojoj se ne primećuje maslac. Zavijte testo u samolepljivu foliju i ostavite u frižider da odstoji 2 sata.

Na pobrašnjenoj površini razvijte testo malo većeg prečnika od pripremljenog kalupa za tart (kalup prečnika 22-24 cm) tako da korom možete da prekrijete i dno i stranice kalupa. Kalup dobro podmažite maslacem i pospite brašnom. Testo lepo utisnite u sve žljebove kalupa.

Izbockajte testo viljuškom, prekrijte aluminijumskom folijom i popunite pasuljem ili keramičkim kuglicama za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 170stepeni 15 minuta, zatim uklonite kuglice i pecite još 5 minuta.

Dok se testo peče (a možete i kad ga ispečete - ništa ne smeta da se prohladi) pripremite fil od badema: Pomešajte šećer u prahu, badem i brašno, umešajte istopljen maslac i na kraju umućena jaja. Filom popunite koru.

Kruške oljuštite, očistite od semenki i isecite po želji na tanje listiće ili na polovine, četvrtine ili osmine - ako ih sečete na krupnije komade, a treba da pokrijete celu površinu tarta biće vam potrebno više krušaka. Kruške poređajte po filu i blago ih utisnite u fil.

Pecite na 180 stepeni, oko pola sata, da kora lepo porumeni. Vruć tart pospite vanilin šećerom.

Pred serviranje tart pospite šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata