C Slatka tradicija

Sastojci
Krem:
2 C pudinga od vanile
500 ml mleka
100 g šećera
1 C vanilin šećer
2 jaja
Kora:
300 g mlevenog keksa
150-170 ml mleka
4 kašike C šećera u prahu
80 g putera ili margarina

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Tart pita sa pudingom od vanile

Lako se sprema, a još lakše se pojede.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4-6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru sve sastojke izmešati i utisnuti u pleh.

Za fil:
400 ml mleka sa 50 g šećera i 1 C vanilin šećerom staviti da se kuva, a u 100 ml mleka razmutiti 2 C pudinga od vanile i 2 žumanca.

Dok se mleko greje, umutiti 2 belanca sa 50 g šećera u čvrst sneg.

Kada mleko sa šećerom provri, uliti puding i mešati dok se ne zgusne.

Kada bude gotovo, u tu smesu ubaciti sneg od belanaca i lagano umutiti mikserom.

Ovako sjedinjen fil preliti odmah preko kore i ostaviti da se ohladi.

Ukrasiti sa rendanom čokoladom i C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može bilo koji C puding, ali je meni najlepši sa vanilom.