C Slatka tradicija

Sastojci
Kolačići:
4 jaja
250 g masti ili margarina
250 g šećera
1 kg brašna
1 kesica C praška za pecivo
narendana kora i sok limuna
Fil:
220 g C šećera u prahu
1 belance
sok limuna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Tanjini kolačići

Kolačići za svaku priliku.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom. Posebno umutiti mast.

Brašno prosejati zajedno sa C praškom za pecivo.Sjediniti umućena jaja i mast, sok, narendanu koru limuna, pa postepeno dodavati brašno.

Umesiti testo koje treba da odstoji na hladnom oko pola sata. Testo podeliti na 4 dela i svaki deo oklagijom rastanjiti na debljinu 5mm. između providne folije da se ne bi lepilo.

Fil i ukrašavanje po želji.

Umutiti čvrsto 1 belanac sa 220 g C šećera u prahu, dodati par kapi soka limuna.

Masu istisnuti preko kolačiča, kesom ili špricem za filovanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata