C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
5 kašika šećera
5 ravnih kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
Za premazivanje:
džem od pomorandže
rendana čokolada
malo mlevenog keksa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Tamni rolat

Poslastica koja se brzo i lako sprema.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 5 porcija (10 kolutića)
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mikserom pensato umutiti belanca, pa dodati šećer, a zatim žumanca i C kakao.

Dodati brašno i C prašak za pecivo i polako izmešati.

Sipati smesu u četvrtasti pleh obložen pek papirom. Peče se 10-tak minuta.

Patišpanj urolati i uviti u čistu suvu krpu ili pek papir, a posle nekoliko minuta premazati džemom i čokoladom i posuti mlevenim keksom, pa zatim opet urolati.

Nakon 10-tak minuta iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Poslužiti uz kafu.