burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Tamarine sarmice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

3 kašike C kakaoa

1 l mleka

4 kašike C šećera u prahu

7 kašika brašna

100 g margarina

100 g C šlag krema

100 g C kokosovog brašna

Tamarine sarmice

Koraci pripreme

Staviti na šporet da se greje oko 850 ml mleka. Za to vreme u 100 ml mleka razmutiti 3 kašike C kakaoa i 4 kašike C šećera u prahu.

Kada mleko prokuva dodati u njega smesu kakaoa i šećera i u to dodati 7 kašika brašna. Na laganoj vatri mešati dok se ne zgusne. Otprilike nekoliko minuta. Kao za puding.

U vruće dodati 100 g margarina i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi u 50-100 ml mleka umutiti 100 g C šlag krema.

U veliki pleh iz rerne (pleh koji se dobija uz rernu) staviti 100 g C kokosovog brašna, tako da je ceo dno pleha prekriveno kokosom.

Kada je fil skroz ohlađen razliti ga po kokosu i lagano razvući tako da bude jednake debljine u svim delovima tepsije. Preko "kore" od fila namazati umućeni šlag.

Dobijenu "koru" preseći po pola (širim delom tepsije), a zatim presecati i uspravno tako da se dobijaju trake širine oko 3 cm i dužine oko 20 cm.

Dobije se, u zavisnosti od pleha, negde oko 8 traka u jednom redu i isto toliko u redu ispod. Trake rolovati.

Dobijene sarmice možete odmah poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Tamarine sarmice

Koraci pripreme

Staviti na šporet da se greje oko 850 ml mleka. Za to vreme u 100 ml mleka razmutiti 3 kašike C kakaoa i 4 kašike C šećera u prahu.

Kada mleko prokuva dodati u njega smesu kakaoa i šećera i u to dodati 7 kašika brašna. Na laganoj vatri mešati dok se ne zgusne. Otprilike nekoliko minuta. Kao za puding.

U vruće dodati 100 g margarina i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi u 50-100 ml mleka umutiti 100 g C šlag krema.

U veliki pleh iz rerne (pleh koji se dobija uz rernu) staviti 100 g C kokosovog brašna, tako da je ceo dno pleha prekriveno kokosom.

Kada je fil skroz ohlađen razliti ga po kokosu i lagano razvući tako da bude jednake debljine u svim delovima tepsije. Preko "kore" od fila namazati umućeni šlag.

Dobijenu "koru" preseći po pola (širim delom tepsije), a zatim presecati i uspravno tako da se dobijaju trake širine oko 3 cm i dužine oko 20 cm.

Dobije se, u zavisnosti od pleha, negde oko 8 traka u jednom redu i isto toliko u redu ispod. Trake rolovati.

Dobijene sarmice možete odmah poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept