C Slatka tradicija

Sastojci
3 kašike C kakaoa
1 l mleka
4 kašike C šećera u prahu
7 kašika brašna
100 g margarina
100 g C šlag krema
100 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tamarine sarmice

Divne, mekane, ukusne, kokosove sarmice.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti na šporet da se greje oko 850 ml mleka. Za to vreme u 100 ml mleka razmutiti 3 kašike C kakaoa i 4 kašike C šećera u prahu.

Kada mleko prokuva dodati u njega smesu kakaoa i šećera i u to dodati 7 kašika brašna. Na laganoj vatri mešati dok se ne zgusne. Otprilike nekoliko minuta. Kao za puding.

U vruće dodati 100 g margarina i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi u 50-100 ml mleka umutiti 100 g C šlag krema.

U veliki pleh iz rerne (pleh koji se dobija uz rernu) staviti 100 g C kokosovog brašna, tako da je ceo dno pleha prekriveno kokosom.

Kada je fil skroz ohlađen razliti ga po kokosu i lagano razvući tako da bude jednake debljine u svim delovima tepsije. Preko "kore" od fila namazati umućeni šlag.

Dobijenu "koru" preseći po pola (širim delom tepsije), a zatim presecati i uspravno tako da se dobijaju trake širine oko 3 cm i dužine oko 20 cm.

Dobije se, u zavisnosti od pleha, negde oko 8 traka u jednom redu i isto toliko u redu ispod. Trake rolovati.

Dobijene sarmice možete odmah poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preko fila od C kakaoa može i pekmez da se namaže pa preko C šlag.