C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
100 g šećera
6 kašika brašna
6 kašika vode
1 vanilin šećer
2 kašike ravne kakao praha
3 kašike ulja
Fil:
250 g šlag krema
300 g višanja
200 ml kisele vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Švarcvald rolat

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca, belanca umutimo u čvrst sneg, zatim umutiti žumanca sa šećerom da bude fino kremasta masa dodati vanilin šećer, ulje, vodu, brašno i kakao prah sjediniti fino smesu, u smesu dodamo sneg od umućenih belanaca, pažljivo promešamo plasticnom kašikom ili drvenom varjačom, sipamo u pleh koji je obložen pek papirom.

Pečemo koru na 200 stepeni 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečena. Pečenu koru izvadimo na vlažnu krpu umotamo u rolat i ostavimo da se ohladi.


Šlag krem umutiti sa 200 ml kisele vode, podelimo na pola, u jedan deo dodamo sok od isceđenih višanja da se dobije fino lepa roze boja.
Ohlađen rolat odrolati i premazati roze šlagom poredjati višnje koje su već prethodno isceđene, pažljivo umotamo u rolat i odozgo celu roladu premažemo belim šlagom.

Ostaviti u frižideru 1h da odstoji pa seći na rolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata