C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
140 g šećera
1 C vanilin šećer
200 ml ulja
4 kesice C pudinga od čokolade
1 C prašak za pecivo
Za fil:
800 g višanja
2 C vanilin šećera
5 kašika višnjevače
2 kesice C pudinga od vanile
Za ukrašavanje:
600 ml slatke pavlake ili C šlaga
ekstrakt vanile
2 krem fiksa
100 g rendane čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding čokolada Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasna

Švarcvald kolač

Uživačete u svakom zalogaju, a ko danas ne voli kombinaciju višnje i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru vam je potreban kalup: 42/30cm.

Sve sastojke za koru umutite mikserom, zatim izlijete u podmazan i pobrašnjen kalup.

Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Fil:
800 g višanja, 2 C vanilin šećera, 5 kašika višnjevače, kuvati dok ne provri, dodati 2 kesice C pudinga od vanile i skuvati.

Topao fil staviti na ohlađenu koru koja mora biti u kalupu. To dobro ohladiti u frižideru.

600 g slatke pavlake ili C šlaga izmutiti, dodati ekstrakt vanile i 2 krem fiksa, 100 g rendane čokolade.

Staviti preko ohlađenog fila i u frižider na još 1 sat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete da ukrašavate kolač po vašoj želji, a možete da menjate i ukuse pudinga, a takođe i voće može biti po vašem izboru.