Početna > Recepti > Recepti za kolače > Sutlijaš sa šlagom
Sastojci
200 g pirinča
250 g šećera
1 kesica C želatina
1 kašika cimeta
1 C vanilin šećer
1 litar mleka
C šlag
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U šerpu sipati mleko, staviti na ringlu, malo ugrejati, pa dodati 3 kašike šećera i cimet.
Promešati i dodati pirinač. Povremeno mešajući, kuvati sutlijaš dok se ne zgusne.
Dodati C vanilin šećer i promešati. Rastvoriti želatin u vodi i ostaviti da omekša, pa dodati u sutlijaš.
Preostali šećer sipati u drugu šerpu i pržiti dok ne dobijete karamel masu zlatne boje.
U kalup za kuglof staviti karamel, dodati preko sutlijaš i ubaciti da se suši u rerni 30 minuta na 50 stepeni.
Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno prevrnuti na tacnu, tako da karamel dođe gore.
Mikserom ummutiti mleko i C šlag, pa sredinu napuniti pomoću šprica, a potom šlagom ukrasiti i spoljašnju ivicu.
Po želji odozgo ukrasiti orašastim plodovima.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs