C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja vode (šolja od bele kafe)
1 C suvi kvasac
1 šolja ulja
10 g C sode bikarbone
500 g brašna
150 g oraha
150 g šećera
pekmez od šljiva
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Suvi kvasac Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Šuster pita

Posni slavski kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rastopiti kvasac u vodi i kad naraste zamesiti testo kao za pitu i dodati C sodu bikarbonu.

Podeliti na 5 delova i praviti kore. Svaku koru razvući u pleh.

Na 4 kore naneti prvo pekmez, a zatim po 50 g mlevenih oraha i 50 g kristal šećera.

Na 5 koru ne nanositi ništa dok se ne ispeče.

Pre pečenja treba da odstoji 30 minuta pa posle peći.

Kada se ispeče premazati džemom i seći na štangle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata