C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1,5 dl ulja
550 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 kesica C praška za pecivo
1 prstohvat soli
Fil:
100 g mlevenog maka
200 g mlevenih oraha
500 g džema od kajsije

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Šuster pita

Kolač sa makom i orasima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-30 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zamesiti testo od datog materijala.

Zatim podelimo testo na pet delova i ostaviti 10 min da testo "odmori".

Razviti prvi deo testa i staviti u pleh dimenzija 20x30 cm.

Testo premazati sa džemom od kajsija, 2 pune kašike. Preko džema staviti pola mlevenog maka.

Zatim razviti drugu koru, premazati je sa dve kašike džema od kajsije. Preko džema posuti sa četiri kašike oraha.

Zatim preko oraha staviti treću koru, preko treće kore staviti dve pune kašike džema od kajsija, pa posuti sa ostatkom maka.

Četvrtu koru razviti i staviti preko maka pa je premazati džemom od kajsija i posuti sa orasima. Preko četvrte kore staviti petu razvijenu koru.

Ostaviti kolač da "odmori" 30 min. Zatim kolač izbockati čačkalicom i peći na 170 C oko 30 min.

Kada je kolač ispečen premazati ga džemom i kašikom mlevenog maka i mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata